Veldsla met nectarine

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g groene-aspergepunten
  • zout
  • 150 g kipgrillworst
  • 2 nectarines
  • 50 g amandelen
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 6 eetlepels walnotenolie
  • peper
  • 150 gr veldsla met bietjes

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • In pan met ruim water en zout aspergepunten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen.
  • Laten uitlekken.
  • Worst in blokjes snijden en uitspreiden op bakplaat.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en worst in ca. 5 minuten knapperig bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
  • Nectarines wassen en vruchtvlees in dunne partjes snijden.
  • Amandelen grof hakken.
  • In slaschaal azijn met mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine erdoor scheppen.
  • Blokjes worst en amandelen erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een vegetarische variant van deze salade kunnen blokjes rookkaas in plaats van blokjes kipgrillworst door de veldsla gemengd worden.
Op die manier blijft de rokerige smaak behouden, die zo mooi contrasteert met het friszoete van de bietjes en de nectarines.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland