Verfijnde Croissant met Verse Abrikoos en Banaan
Ingrediënten
- 1 croissantje
- 1 eetlepel hazelnoten
- ½ eetlepel gemberjam of citroenmarmelade
- ½ eetlepel fijngehakte verse munt
- 25 g verse roomkaas
- 2 verse abrikozen of pruimen
- ½ banaan
Instructies
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
- Laat ze in een kommetje afkoelen.
- Roer de jam, fijngehakte munt en verse roomkaas door de geroosterde hazelnoten en laat deze spread bij voorkeur een half uurtje staan om de smaken te laten ontwikkelen.
- Was de abrikozen (of pruimen), halveer ze en verwijder de pit.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread.
- Leg de abrikozen en plakjes banaan om en om dakpansgewijs op de hazelnootspread.
- Plaats de bovenste helft van het croissantje erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verfijnde en smaakvolle croissant als een heerlijk ontbijt, perfect om Moederdag te vieren of gewoon als traktatie voor jezelf!
Voedingswaarden
Calories: 434 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 29 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 16 g