Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rode bessen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels gemberjam
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel potje
  • 3 eetlepels Dijonmosterd
  • 200 g rosbief vleeswaren
  • 200 g gebraden varkensfricandeu vleeswaren
  • 300 g gebraden gehakt vleeswaren

Instructies

  • Bessen wassen en boven schaal van takjes rissen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door bessen scheppen.
  • Minstens 1 uur laten staan.
  • In andere schaal crème fraîche, mierikswortel en mosterd door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Op platte schaal rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uitspreiden.
  • Bessensaus en mosterdroom in schaaltjes op buffet zetten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Scandinavië