Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 200 g rode bessen
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels gemberjam
- mespunt kruidnagelpoeder
- zout
- versgemalen peper
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel potje
- 3 eetlepels Dijonmosterd
- 200 g rosbief vleeswaren
- 200 g gebraden varkensfricandeu vleeswaren
- 300 g gebraden gehakt vleeswaren
Instructies
- Bessen wassen en boven schaal van takjes rissen.
- Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden.
- Bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door bessen scheppen.
- Minstens 1 uur laten staan.
- In andere schaal crème fraîche, mierikswortel en mosterd door elkaar roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Op platte schaal rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uitspreiden.
- Bessensaus en mosterdroom in schaaltjes op buffet zetten