Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 400 gram mager rundergehakt
- 700 gram kapucijners uit een pot
- 400 gram kidneybonen uit een blik
- 200 gram geblancheerde haricots verts
- 500 gram tomatenpulp uit een pakje
- 250 gram grove soepgroenten
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloem- of maïsolie
- 2 theelepels gehaktkruiden zonder toegevoegd zout
- 3 theelepels chilipoeder
- 1 paprika
- 1 ui
Instructies
- Laat de kidneybonen, haricots verts en kapucijners uitlekken.
- Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in blokjes.
- Pel de ui en snijd deze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Bak het rundergehakt met chilipoeder en gehaktkruiden ongeveer 5 minuten tot het rul is.
- Voeg de soepgroenten, ui en paprika toe aan het gehakt en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg de kidneybonen, haricots verts en kapucijners toe.
- Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten, zodat alles goed door en door verwarmd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Maak een salade van kleine blokjes tomaat om erbij te serveren.
Serveersuggesties: Als je van pittig houdt, voeg dan extra chilipoeder toe om de chili lekker pikant te maken.
Serveersuggesties: Als je van pittig houdt, voeg dan extra chilipoeder toe om de chili lekker pikant te maken.