Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aalbessen
- 500 gram geleisuiker
- 3 eetlepels port
Instructies
- Breng de aalbessen aan de kook met 2 eetlepels water en kook ze gedurende 20 minuten.
- Leg een schone theedoek in een zeef en giet het mengsel erdoorheen, zodat je het sap opvangt.
- Druk goed op de doek om het laatste sap uit de bessen te krijgen.
- Breng dit sap aan de kook met 500 gram suiker per 4 deciliter sap.
- Kook het mengsel gedurende 4 minuten goed door.
- Roer vervolgens de port erdoor.
- Giet de hete gelei in schone glazen potten.
- Laat de potten afkoelen en bewaar de aalbessengelei in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke aalbessengelei is perfect als spread op brood, als toevoeging aan desserts, of als smaakmaker bij kaas. Geniet ervan!