Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gram boter of margarine
- 125 gram suiker
- 150 gram bloem
- 4 eierdooiers
- Snufje zout
- Geraspte schil van 1 citroen
Voor de garnering:
- 500 gram rode bessen
- 4 eiwitten
- Suiker naar smaak
Instructies
- erwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eierdooiers, een snufje zout en de geraspte citroenschil toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Zeef de bloem boven het mengsel en roer goed om een glad deeg te krijgen.
- Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
- Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het gaar en lichtbruin is.
- Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen.
- Was en ris de rode bessen.
- Klop de eiwitten stijf en voeg suiker naar smaak toe.
- Meng voorzichtig de bessen door het stijve eiwit.
- Schep het bessen-eiwitmengsel bovenop de afgekoelde taart en verdeel gelijkmatig.
- Zet de taart terug in de lauwwarme oven en laat het eiwitmengsel drogen en licht kleuren.
- Haal de taart uit de oven, laat het verder afkoelen en serveer het als heerlijke en luchtige aalbessentaart.