Aardappel gehakt koekjes

Aardappel-Gehaktkoekjes met Kruiden

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui geraspt
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 takjes peterselie gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Olijfolie

Instructies

  • Rasp de vastkokende aardappels grof en meng ze met het rundergehakt, geraspte ui, uitgeperste knoflook, chilipoeder, oregano, zout, peper, gehakte peterselie, ei en bloem.
  • Vorm kleine platte koekjes van het mengsel, wentel ze door bloem.
  • Bak de koekjes in ruim olijfolie aan beide zijden goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappel-gehaktkoekjes met Vietnamese loempiasaus voor een heerlijke smaakcombinatie.
Experimenteer met extra kruiden of specerijen naar smaak, zoals komijn of koriander, voor een unieke twist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees