Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak aardappelschijfjes 700 g
- 1 blik achterham 340 g
- 1 pot Aardappel Anders knoflook 390 ml
- 1 ui
- 5 struikjes witlof
- 3 sinaasappels
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de ham in reepjes, meng het met de aardappelschijfjes en leg het in een ovenschaal.
- Schenk Aardappel Anders over het mengsel.
- Plaats de schotel in het midden van de oven en laat het in 20 minuten gaar worden.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de witlof schoon en snijd het in reepjes.
- Dik schil de sinaasappels, vang het vrijkomende sap op.
- Snijd de sinaasappels in stukjes.
- Roer een dressing van olie, azijn, mosterd, zout, peper en het opgevangen sinaasappelsap.
- Meng witlof, sinaasappels, ui en dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-hamschotel met de witlofsalade.