Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 ui gesnipperd
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- Mespunt gemalen kaneelpoeder
- 1 pot basis voor kippensoep met kipfilet
- 2 kipfilets in stukjes
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- Peper
- Zout
- 4 trostomaten in stukjes
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Snijd de aardappels in stukken.
- Verhit de olijfolie en fruit de ui met de knoflook.
- Voeg de aardappelschijfjes toe, samen met de gemalen koriander, komijn en kaneelpoeder.
- Bak alles omscheppend gedurende 5 minuten.
- Voeg de basis voor kippensoep met kipfilet, kipfilets, peper en zout naar smaak toe.
- Breng alles aan de kook.
- Kook de aardappels en kipfilet in ± 15 minuten gaar.
- Schep de kikkererwten en de tomatenstukjes erdoor en kook de soep nog 5 minuten door.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en schep het in kommen.
- Garneer de soep met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-kippensoep met Turks brood voor een complete maaltijd.