Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 8 partjes.
- Kook ze in een pan met weinig water en zout gedurende ca.
- 10 minuten beetgaar.
- Pel de ui en snipper deze heel fijn.
- Verhit in een steelpan de olie en fruit de ui hierin zachtjes glazig in ongeveer 2 minuten.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tandoorikruiden erdoor.
- Bak dit mengsel ca.
- 1 minuut zachtjes mee.
- Doe het uienmengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en het citroensap erdoor.
- Spoel de aardappelen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de kip in reepjes en halveer deze.
- Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes.
- Knip de munt en de koriander fijn.
- Schep de aardappelen, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus en breng het geheel op smaak met zout.
- Zet dit tot gebruik in de koelkast.
- Was de komkommer, snijd een halve komkommer in dunne plakjes en halveer de andere helft in de lengte, verwijder de pitjes en snijd hem in kleine blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosui-ringetjes door de salade.
- Doe de salade over in een slaschaal, leg de komkommerplakjes langs de rand en strooi de rest van de bosui-ringetjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er geroosterde (shoarma)broodjes bij.