Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in kleine blokjes.
- Kook de aardappelblokjes 5 minuten in kokend water met zout.
- Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de radijsjes en augurk in dunne plakjes.
- Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten, was ze en snijd ze in reepjes.
- Snipper de gepelde ui en snijd de kaas in blokjes.
- Maak een sausje van yoghurt, citroensap, zout, aromazout en peper.
- Schep alle ingrediënten door de saus en breng de aardappel-paprikasalade desgewenst op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kleurrijke salade als een verfrissende zomerse lunch.
De paprika, oorspronkelijk uit Midden-Amerika, is dankzij Spaanse ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. Paprika's zijn groen als ze onrijp zijn, gevlamd als ze half gerijpt zijn en rood wanneer ze volledig rijp zijn. Er zijn ook gele en paarse varianten.
De paprika, oorspronkelijk uit Midden-Amerika, is dankzij Spaanse ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. Paprika's zijn groen als ze onrijp zijn, gevlamd als ze half gerijpt zijn en rood wanneer ze volledig rijp zijn. Er zijn ook gele en paarse varianten.