Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Zout
- Peper
- 1 kip panklaar
- 100 gram ontbijtspek in reepjes
- 3 prei in ringen
- 500 gram stevige geschilde aardappels in blokjes
- 2 eieren
- ⅛ liter slagroom
- Bouquet garni:
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje tijm
- Laurierblaadjes
- Takje peterselie
Instructies
- Breng 2 liter water met zout, peper en het bouquet garni aan de kook.
- Voeg de kip toe en kook deze in ongeveer 1 uur gaar.
- Neem de kip uit de pan en verdeel hem in stukjes.
- Verwijder het bouquet garni.
- Bak in een droge pan het spek uit.
- Roer de prei erdoor en bak deze ongeveer 5 minuten zacht mee.
- Voeg het spek, de prei en de aardappel toe aan de bouillon en kook de soep ongeveer 15 minuten.
- Meng de stukjes kip door de soep.
- Klop de eidooiers met de slagroom los.
- Roer er een beetje soep door en schenk al roerend dit mengsel in de soep.
- Laat de soep niet meer koken!
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze hartige aardappel-preisoep met kip en een romige touch van eidooiers en slagroom!