Aardappelchips uit de oven met ui en thijm

Aardappelchips uit de oven met ui en thijm

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels roomboter gesmolten
  • 4 sjalotjes in ringen gesneden
  • 8 takjes verse thijm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de aardappelen en was ze.
  • Droog ze af.
  • Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline of anders met een kaasschaaf.
  • Neem een ovenschaal die precies groot genoeg is voor de aardappelplakjes, zodat ze dicht op elkaar liggen.
  • Vet de ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes erin.
  • Besprenkel met een mengsel van olijfolie en gesmolten roomboter.
  • Voeg op verschillende plaatsen de sjalotringetjes toe.
  • Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  • Zet de ovenschaal 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken voor een krokante laag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als de aardappelplakjes te snel bruin worden, bedek dan met een vel aluminiumfolie.
Geniet van deze heerlijke en knapperige aardappelchips als een smakelijke bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Arabisch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch