Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- schilmes,
- Kaasschaaf
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de aardappelen en was ze.
- Droog ze af.
- Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline of anders met een kaasschaaf.
- Neem een ovenschaal die precies groot genoeg is voor de aardappelplakjes, zodat ze dicht op elkaar liggen.
- Vet de ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes erin.
- Besprenkel met een mengsel van olijfolie en gesmolten roomboter.
- Voeg op verschillende plaatsen de sjalotringetjes toe.
- Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
- Zet de ovenschaal 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken voor een krokante laag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de aardappelplakjes te snel bruin worden, bedek dan met een vel aluminiumfolie.
Geniet van deze heerlijke en knapperige aardappelchips als een smakelijke bijgerecht!
Geniet van deze heerlijke en knapperige aardappelchips als een smakelijke bijgerecht!