Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 500 gram soepbeenderen in stukken
- 2 uien
- 2 laurierbladeren
- 1 kruidnagel
- ½ theelepel tijm
- 5 peperkorrels
- 2 stukjes foelie
- 300 gram prei
- 150 gram wortel
- 4 grote aardappelen
- 150 gram gerookt spek
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen schil
- Zout naar smaak
- 1 rookworst
- Verse peterselie
Instructies
- Verhit de boter in een grote pan en bak de ui tot deze goudbruin is.
- Voeg 2 1/2 liter water, laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie toe zodra de ui bruin is.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken op een laag vuur.
- Maak ondertussen de prei, wortel en knolselderij schoon, was ze en snijd ze in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak deze uit.
- Voeg de gesneden groenten, aardappelen en knoflook toe, en bak ze mee in het spekvet.
- Zeef de bouillon en voeg deze toe aan de aardappelen en groenten.
- Voeg de citroenschil uit de soep toe en breng de soep indien nodig op smaak met zout.
- Snijd de rookworst in plakjes en warm deze mee in de soep.
- Voeg vlak voor het serveren verse peterselie toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze versie van aardappelsoep met rookworst!