Aardappelensoep met rookworst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 500 gram soepbeenderen in stukken
  • 2 uien
  • 2 laurierbladeren
  • 1 kruidnagel
  • ½ theelepel tijm
  • 5 peperkorrels
  • 2 stukjes foelie
  • 300 gram prei
  • 150 gram wortel
  • 4 grote aardappelen
  • 150 gram gerookt spek
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen schil
  • Zout naar smaak
  • 1 rookworst
  • Verse peterselie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote pan en bak de ui tot deze goudbruin is.
  • Voeg 2 1/2 liter water, laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie toe zodra de ui bruin is.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken op een laag vuur.
  • Maak ondertussen de prei, wortel en knolselderij schoon, was ze en snijd ze in stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak deze uit.
  • Voeg de gesneden groenten, aardappelen en knoflook toe, en bak ze mee in het spekvet.
  • Zeef de bouillon en voeg deze toe aan de aardappelen en groenten.
  • Voeg de citroenschil uit de soep toe en breng de soep indien nodig op smaak met zout.
  • Snijd de rookworst in plakjes en warm deze mee in de soep.
  • Voeg vlak voor het serveren verse peterselie toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze versie van aardappelsoep met rookworst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Nederland