Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe aardappels
  • 20 gram bloem
  • 2 deciliter melk
  • Zout
  • 1 ei
  • 60 gram boter
  • Peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, spoel ze af en rasp ze grof.
  • Zorg ervoor dat de geraspte aardappelen in water blijven om verkleuring te voorkomen.
  • Knijp het overtollige vocht uit de geraspte aardappelen met behulp van een doek.
  • Meng de geraspte aardappelen met bloem, zout, peper, melk, eierdooier en stijfgeklopt eiwit.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan.
  • Vorm kleine koekjes van het beslag en bak deze aan beide zijden goudbruin in de koekenpan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelkoekjes warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch