Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 GRAM aardappels geschild en in kwarten
- 1 ui gesnipperd
- 1 DECILITER melk
- 50 GRAM boter
- 50 GRAM geraspte kaas
- ½ THEELEPEL nootmuskaat geraspt
- 2 eieren gesplitst
- 50 GRAM bloem
- 50 GRAM paneermeel
Instructies
- Kook de aardappels 20 minuten en maak ze fijn.
- Roer de ui erdoor, de melk, boter, kaas, nootmuskaat, eidooiers en peper en zout naar smaak.
- Laat dit mengsel 2 uur in de koelkast opstijven en vorm er 12 kroketten van.
- Rol deze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.
- Laat de kroketten nogmaals een uur in de koelkast opstijven en bak ze goudbruin (ongeveer 4 minuten).