Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 GRAM aardappels geschild en in kwarten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 DECILITER melk
  • 50 GRAM boter
  • 50 GRAM geraspte kaas
  • ½ THEELEPEL nootmuskaat geraspt
  • 2 eieren gesplitst
  • 50 GRAM bloem
  • 50 GRAM paneermeel

Instructies

  • Kook de aardappels 20 minuten en maak ze fijn.
  • Roer de ui erdoor, de melk, boter, kaas, nootmuskaat, eidooiers en peper en zout naar smaak.
  • Laat dit mengsel 2 uur in de koelkast opstijven en vorm er 12 kroketten van.
  • Rol deze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.
  • Laat de kroketten nogmaals een uur in de koelkast opstijven en bak ze goudbruin (ongeveer 4 minuten).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch