Aardappelsalade met paprika en pepersalami
Ingrediënten
- 1½ kg vastkokende aardappelen
- 2 rode paprika's
- 400 g pepersalami in plakken van ½ cm dik
- ¼ l kruiden- of vleesbouillon van een tablet
- 4 eetlepel(s) azijn
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 1 dl olijfolie
Instructies
- Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil in 20 tot 30 minuten gaar (de kooktijd is afhankelijk van het formaat).
- Snijd intussen de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
- Snijd de pepersalami in blokjes.
- Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en afkoelen.
- Pel ze en snijd ze in blokjes.
- Doe de aardappelblokjes met de paprika en de salami in een grote kom en giet er de hete bouillon over.
- Roer de azijn met wat zout en peper en de mosterd door elkaar tot het zout is opgelost en klop er de olie door.
- Schep de dressing door de salade en laat afgedekt minstens een uur op kamertemperatuur rusten.
- De salade kan ook de dag tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden gezet.
- Laat de salade dan ruim voor het serveren op kamertemperatuur komen.
- Schep de salade voor het serveren nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak met wat azijn, zout en peper.
- Serveer in een mooie kom of schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de salami door een andere worstsoort of gekookte ham.