Aardappelsalade met salami en avocado

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelschijfjes voorgekookte of partjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 avocado
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 200 g salami in dikke plakken gesneden of aan één stuk
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 eetlepel(s) bieslook gehakte vers of diepvries

voor de dressing

  • 2 dl yoghurt magere
  • 125 ml crême fraiche
  • 1 teentje knoflook geperst
  • peper versgemalen
  • zout
  • 1 eetlepel(s) honing
  • ½ eetlepel(s) gemberpoeder

Instructies

  • Kook de aardappels in water met zout in 8 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Kook intussen de eieren hard in 10 minuten.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en zet deze koel weg.
  • Halveer de avocado’s, schil ze en verwijder de pitten.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Pel de sjalotjes en snipper ze.
  • Snijd de salami in reepjes.
  • Verdeel de sla in smalle reepjes.
  • Pel de eieren, verdeel ze in plakjes of hak ze en voeg ze bij de aardappels met de avocadoblokjes, sjalotjes, salamireepjes en 3 eetlepels bieslook.
  • Schep de dressing luchtig door de salade.
  • Serveer de aardappelsalade op de ijsbergsla en strooi de rest van de bieslook erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.

Serveertip:

Voeg ½ geraspte komkommer extra toe.

Wijnadvies:

Geniet de aardappelsalade met een lekkere, frisse witte wijn: een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc oftewel Steen. Lekker is ook een droge rosé uit bijvoorbeeld de Provence of uit Zuid-Afrika (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees