Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten
Een aantrekkelijke vegetarische ovenschotel met aardappels, walnoten en blauwe kaas. Serveer hem met een groene salade of met groene gekookte groente (broccoli, sperziebonen, peulen etc.).
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- zout
- 2 uien
- 250 g grotchampignons
- 50 g gepelde walnoten
- 2 eetlepel boter
- 200 g blauwe kaas
- 1,25 deciliter slagroom
Instructies
- Schil en was de aardappels.
- Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Hak de walnoten fijn.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen.
- Bak de champignons ca. 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
- Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
- Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover.
- Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover.
- Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Bleekselderijsalade