Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 prei
- 1 bleekselderij
- 2 wortelen
- 4 ui
- 1 kip
- 1 kg aardappels
- 250 gram spek
- 50 gram kervel
- tijm laurier
- peper zout
Instructies
- Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder,
- 1 ui, tijm, laurier en 2 wortelen.
- Kruid met peper en zout.
- Snijd het wit van de prei, de selder en de ui fijn.
- Stoof ze aan in boter, voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg vervolgens de aardappelen toe en laat die zachtjes gaar koken.
- Mix en kruid en haal de soep door een zeef.
- Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat ze uitbakken.
- Doe ze in de soep, werk af met een kerveltakje en serveer.