Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 bakje magere spekreepjes à 125 g
- 1 bakje uiensnippers à 175 g
- 2 rundvleesbouillontabletten
- 4 duobakjes pesto rosso
- ½ zakje rucola à 75 g
- 500 g kruimig kokende aardappel geschild en in blokjes
- versgemalen peper
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes op een halfhoog vuur knapperig uit.
- Schep ze uit de pan.
- Fruit de uiensnippers 3 minuten op een halfhoog vuur in het bakvet.
- Voeg de aardappelen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Schenk er 1 l heet water bij en verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Breng alles aan de kook.
- Kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper.
- Roer de spekjes erdoor.
- Verdeel de soep over de kommen of borden en schep er de pesto in.
- Leg in elke kom soep een flinke pluk rucola.