Aardappelsoep met spekjes en rucola

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 bakje magere spekreepjes à 125 g
  • 1 bakje uiensnippers à 175 g
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 4 duobakjes pesto rosso
  • ½ zakje rucola à 75 g
  • 500 g kruimig kokende aardappel geschild en in blokjes
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes op een halfhoog vuur knapperig uit.
  • Schep ze uit de pan.
  • Fruit de uiensnippers 3 minuten op een halfhoog vuur in het bakvet.
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Schenk er 1 l heet water bij en verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Breng alles aan de kook.
  • Kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper.
  • Roer de spekjes erdoor.
  • Verdeel de soep over de kommen of borden en schep er de pesto in.
  • Leg in elke kom soep een flinke pluk rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees