Aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 350 g eekhoorntjesbrood vers
  • 300 ml melk
  • 4 eieren
  • boter
  • knoflook
  • peterselie
  • versgeraspte parmigiano reggiano
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Kook, schil en stamp de aardappelen en roer er de melk, een flinke klont boter en een snufje zout door.
  • Zet de puree op een matig vuur en klop er met een garde, één voor één, 4 eierdooiers doorheen.
  • Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  • Maak het eekhoorntjesbrood schoon, bewaar er 6 plakjes van en snijd de rest in blokjes.
  • Bak de blokjes in een koekenpan in een scheutje olie, met een teentje ongepelde knoflook en fijngehakte peterselie.
  • Roer 1 eetlepel gebakken paddenstoelen door de, inmiddels afgekoelde, aardappelen en breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels geraspte kaas.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze er heel voorzichtig door.
  • Beboter deeenpersoons souffléschaaltjes, verdeel het resterende, gebakken eekhoorntjesbrood over de bodems en vul de schaaltjes voor driekwart met het aardappelmengsel.
  • Decoreer met de plakjes eekhoorntjesbrood.
  • Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC, haal ze eruit en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch