Aardappelspiesjes

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram krieltjes kleine
  • zout
  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • zout

Instructies

  • Kook de krieltjes in water met zout in ± 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de olijfolie ± 15 minuten zachtjes met de tijm en de knoflook.
  • Laat dit afkoelen en bewaar het op kamertemperatuur.
  • Steek de krieltjes op dubbele spiesjes en rooster ze in ± 10 minuten goudbruin; keer ze halverwege.
  • Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de geurige olie en bestrooi ze voor het serveren met zeezout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk. Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch