Aardbei bosbessencrème met ahornsiroop

Recept categorie(ën) Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst Canada
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Onbekende Auteur
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
  • Pureer ze met de mixer of plet ze in een vijzel, er mogen nog stukken in zitten.
  • Houd 4 aardbeien apart voor de versiering van de crème.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Maak een sabayon van ¼ dl ahornsiroop, een snuifje zeezout en 2 eierdooiers: verwarm au bain-marie.
  • Roer de eierdooiers los en giet ze, terwijl je klopt met een garde, onder de ahorn.
  • Blijf kloppen tot je een licht schuimige gebonden massa krijgt (let erop dat het geheel niet kookt).
  • Daarna het pannetje in een bak met ijskoud water zetten.
  • Je mengt nu de aardbeienpuree met de rest van de ahornsiroop, voeg de sabayon toe en schep de geklopte room onder dat mengsel.
  • Roer de bessen onder het mengsel (hou 4 eetlepels bessen opzij voor de versiering van de crème).
  • Vul 4 coupes met de crème.
  • Snijd de aardbeien in waaiervorm en versier de crème ermee, samen met de overgebleven bessen.
  • Steek er een takje munt op en bestrooi met poedersuiker.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept