Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 4 eetlepels poedersuiker en poedersuiker voor het bestrooien
- 6 eetlepels aardbeienlikeur
- 50 gram boter
- 31/2 eetlepel suiker
- 1 dl slagroom
- 4 koekjes dunne
- 4 bolletjes citroenijs
- 4 takjes munt
Instructies
- Pureer voor de saus 100 gr aardbeien met poedersuiker en 2 eetlepels likeur met een staafmixer.
- Smelt de boter in een wok en bak al omscheppend 400 gr aardbeien met 21/2 eetlepels suiker en 4 eetlepels likeur 3 minuten.
- Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
- Verdeel de gebakken aardbeien over 4 coupes, schenk er de saus over, leg er een koekje op en leg daarop een bolletje ijs.
- Garneer met een toef slagroom, een takje munt en poedersuiker.