Aardbeien uit de wok met citroenijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels poedersuiker en poedersuiker voor het bestrooien
  • 6 eetlepels aardbeienlikeur
  • 50 gram boter
  • 31/2 eetlepel suiker
  • 1 dl slagroom
  • 4 koekjes dunne
  • 4 bolletjes citroenijs
  • 4 takjes munt

Instructies

  • Pureer voor de saus 100 gr aardbeien met poedersuiker en 2 eetlepels likeur met een staafmixer.
  • Smelt de boter in een wok en bak al omscheppend 400 gr aardbeien met 21/2 eetlepels suiker en 4 eetlepels likeur 3 minuten.
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Verdeel de gebakken aardbeien over 4 coupes, schenk er de saus over, leg er een koekje op en leg daarop een bolletje ijs.
  • Garneer met een toef slagroom, een takje munt en poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------