Aardbeiendessert

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl zonnebloemolie
  • 75 gram mie zeer dunne / angle hair
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram mascarpone
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 plakken amandelcake
  • 200 gram aardbeien

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of hoge koekenpan en frituur de mie hierin in 8 plukjes ± 1 minuut (keer de plukjes halverwege).
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken, bestrooi ze met poedersuiker en laat ze afkoelen.
  • Klop de mascarpone met de vanillesuiker los.
  • Steek met een uitsteekvormpje of natgemaakt glas 4 rondjes van ± 7 cm uit de amandelcake.
  • Ontdoe 3/4 van de aardbeien van hun kroontjes.
  • Verdeel er achtereenvolgens de helft van de mascarpone, de helft van de mienestjes, de schoongemaakte aardbeien, de rest van de mascarpone en de rest van de mienestjes over.
  • Druk het geheel licht aan en garneer met de aardbeien met kroontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht