Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 deciliter water
- 200 g fijne kristalsuiker
- 500 g aardbeien
- sap van 1 citroen
- 2 eiwitten
- 0,5 deciliter room
Instructies
- Zorg ervoor dat het ijslement diepgevroren is (min.18 uur in de vriezer).
- Breng voor de suikersiroop het water met de suiker aan de kook.
- Roer als de massa kookt, nog een keer goed door met een houten spatel.
- Laat het suikermengsel koken tot de vloeistof weer helder wordt, (circa 1 minuut).
- Laat de siroop afkoelen.
- Als u vaak sorbetijs maakt kunt u een grotere hoeveelheid maken (zelfde verhouding water, suiker) en deze in een gesloten kan in de koelkast bewaren.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Pureer ze samen met het citroensap en de suikersiroop.
- Dat kan met een passevite, dan hebt u het aardbeiensap direct gezeefd. (Gebruikt u de staafmixer, dan zeer kort pureren, zodat u de pitjes niet kapot slaat, en vervolgens door een zeef drukken.)
- Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom.
- Roer het aardbeienmengsel door de geklopte eiwitten en giet er ten slotte de room bij.
- Spatel goed door.
- Haal het koelelement uit de vriezer en plaats dat in de ijsmachine.
- Schakel het apparaat in en giet vervolgens het mengsel in de kom.
- Voor de bereidingstijd kunt u de gebruiksaanwijzing van de machine aanhouden.