Aardbeienijsmousse

Aardbeienijsmousse

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 deciliter water
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 500 g aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • 0,5 deciliter room

Instructies

  • Zorg ervoor dat het ijslement diepgevroren is (min.18 uur in de vriezer).
  • Breng voor de suikersiroop het water met de suiker aan de kook.
  • Roer als de massa kookt, nog een keer goed door met een houten spatel.
  • Laat het suikermengsel koken tot de vloeistof weer helder wordt, (circa 1 minuut).
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Als u vaak sorbetijs maakt kunt u een grotere hoeveelheid maken (zelfde verhouding water, suiker) en deze in een gesloten kan in de koelkast bewaren.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer ze samen met het citroensap en de suikersiroop.
  • Dat kan met een passevite, dan hebt u het aardbeiensap direct gezeefd. (Gebruikt u de staafmixer, dan zeer kort pureren, zodat u de pitjes niet kapot slaat, en vervolgens door een zeef drukken.)
  • Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom.
  • Roer het aardbeienmengsel door de geklopte eiwitten en giet er ten slotte de room bij.
  • Spatel goed door.
  • Haal het koelelement uit de vriezer en plaats dat in de ijsmachine.
  • Schakel het apparaat in en giet vervolgens het mengsel in de kom.
  • Voor de bereidingstijd kunt u de gebruiksaanwijzing van de machine aanhouden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk