Aardbeiensoufflé

Aardbeiensoufflé

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 125 g suiker
  • kirsch of citroensap
  • 5 eiwitten

Instructies

  • Pureer de aardbeien, voeg 60 gram suiker toe en breng eventueel op smaak met kirsch of citroensap.
  • Beboter de soufflévorm en bestrooi de vorm met suiker.
  • Verwarm de oven voor tot 175 °C.
  • Klop de eiwitten zeer stijf met de rest van de suiker.
  • Spatel een deel van het eiwit door de aardbeienpuree en spatel dan de aardbeienpuree door de rest van de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bak de soufflé in 25 à 30 minuten goudbruin.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk