Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm (Ø 26 cm)
Ingrediënten
- 180 gram bloem
- 135 gram boter
- 100 gram suiker
- ½ losgeklopt ei
- boter om in te vetten
- 2 gram zout
- 70 gram poeder voor gele banketbakkersroom
- 1 pot abrikozen 720 ml
- 1 zakje amandelen 45 gr
- 400 gram amandelspijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem.
- Kneed een soepel deeg van de bloem, de boter, de suiker, het ei en het zout en laat het, verpakt in vershoudfolie, in de koelkast 15 minuten rusten.
- Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm.
- Vet een springvorm (doorsnee 26 cm) in, bekleed hem met het deeg en prik de bodem met een vork in.
- Bekleed het deeg met bakpapier en strooi er een steunvulling in, bijvoorbeeld van gedroogde peulvruchten.
- Bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven, verwijder de
- steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog eens 10 minuten.
- Laat de taartbodem afkoelen.
- Bereid de banketbakkersroom met 2 dl water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze in reepjes.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 3 minuten lichtbruin.
- Verdeel de amandelspijs over de taartbodem, bedek het met de lauwwarme banketbakkersroom, verdeel de abrikozen erover en bestrooi de taart met de amandelen.