Abrikozen amandeltaart

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 135 gram boter
  • 100 gram suiker
  • ½ losgeklopt ei
  • boter om in te vetten
  • 2 gram zout
  • 70 gram poeder voor gele banketbakkersroom
  • 1 pot abrikozen 720 ml
  • 1 zakje amandelen 45 gr
  • 400 gram amandelspijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem.
  • Kneed een soepel deeg van de bloem, de boter, de suiker, het ei en het zout en laat het, verpakt in vershoudfolie, in de koelkast 15 minuten rusten.
  • Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm.
  • Vet een springvorm (doorsnee 26 cm) in, bekleed hem met het deeg en prik de bodem met een vork in.
  • Bekleed het deeg met bakpapier en strooi er een steunvulling in, bijvoorbeeld van gedroogde peulvruchten.
  • Bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven, verwijder de
  • steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog eens 10 minuten.
  • Laat de taartbodem afkoelen.
  • Bereid de banketbakkersroom met 2 dl water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze in reepjes.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 3 minuten lichtbruin.
  • Verdeel de amandelspijs over de taartbodem, bedek het met de lauwwarme banketbakkersroom, verdeel de abrikozen erover en bestrooi de taart met de amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart