Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 plak kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
- 3 appels
- 200 g gedroogde abrikozen
- 2 eetlepel(s) bloem
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 3 eetlepel(s) suiker
voor het kruimelkorstje:
- 75 g bloem
- 75 g boter
- 70 g speculaas
- 3 eetlepel(s) bruine suiker
Instructies
Begin met het kruimelkorstje:
- Verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, de bruine suiker en de in nootjes verdeelde boter bij.
- Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot.
- Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm.
- Plooi het teveel aan deeg naar binnen.
- Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
- Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snij de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes.
- Meng doorheen en verdeel over de taartbodem.
- Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed dooreen.
- Giet gelijkmatig over het fruit.
- Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart in de voorverwarmde oven.
- Laat bakken gedurende 45 minuten.
- Ontvorm de taart en schuif ze op een serveerschotel.
- Trek het papier er voorzichtig van onderuit en laat afkoelen.
- Lichtjes lauw is deze taart het lekkerst.