Abrikozen appeltaart met kruimelkorstje

Abrikozen appeltaart met kruimelkorstje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
  • 3 appels
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepel(s) suiker

voor het kruimelkorstje:

  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • 70 g speculaas
  • 3 eetlepel(s) bruine suiker

Instructies

Begin met het kruimelkorstje:

  • Verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, de bruine suiker en de in nootjes verdeelde boter bij.
  • Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot.
  • Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm.
  • Plooi het teveel aan deeg naar binnen.
  • Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
  • Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes.
  • Meng doorheen en verdeel over de taartbodem.
  • Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed dooreen.
  • Giet gelijkmatig over het fruit.
  • Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart in de voorverwarmde oven.
  • Laat bakken gedurende 45 minuten.
  • Ontvorm de taart en schuif ze op een serveerschotel.
  • Trek het papier er voorzichtig van onderuit en laat afkoelen.
  • Lichtjes lauw is deze taart het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België