Abrikozen eierkoek

Abrikozen eierkoek

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 eetl honing of agavesiroop
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 g speltbloem
  • ½ heel bakpoeder
  • Snufje Himalayazout
  • 25 g gewelde abrikozen of gedroogde die je zelf geweld hebt, in kleine stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 180℃.
  • Meng de eieren met de honing of agavesiroop in een vuurvaste kom.
  • Plaats de kom op een pan met een laagje kokend water - het water mag de kom niet raken-,
  • Klop met een garde of handmixer au bain-marie tot het indrukt.
  • Haal van het vuur.
  • Spatel de bloem, citroenrasp, bakpoeder e zout er voorzichtig en luchtig door.
  • Het beslag mag een beetje plakkerig zijn.
  • Spatel er vervolgens voorzichtig de stukjes abrikoos door.
  • Hoe meer lucht in het beslag blijft, hoe luchtiger het eindresultaat.
  • Maak van het beslag 6 hopjes met veel tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat (het beslag loopt uit). Bak de eierkoeken in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Doe je aan krachtsport, voeg dan een maatschep eiwitpoeder toe aan het recept en verminder de bloem met 20 gram.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek