Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 eieren
- 4 eetl honing of agavesiroop
- Rasp van 1 citroen
- 100 g speltbloem
- ½ heel bakpoeder
- Snufje Himalayazout
- 25 g gewelde abrikozen of gedroogde die je zelf geweld hebt, in kleine stukjes
Instructies
- Verwarm de oven op 180℃.
- Meng de eieren met de honing of agavesiroop in een vuurvaste kom.
- Plaats de kom op een pan met een laagje kokend water - het water mag de kom niet raken-,
- Klop met een garde of handmixer au bain-marie tot het indrukt.
- Haal van het vuur.
- Spatel de bloem, citroenrasp, bakpoeder e zout er voorzichtig en luchtig door.
- Het beslag mag een beetje plakkerig zijn.
- Spatel er vervolgens voorzichtig de stukjes abrikoos door.
- Hoe meer lucht in het beslag blijft, hoe luchtiger het eindresultaat.
- Maak van het beslag 6 hopjes met veel tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat (het beslag loopt uit). Bak de eierkoeken in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe je aan krachtsport, voeg dan een maatschep eiwitpoeder toe aan het recept en verminder de bloem met 20 gram.