Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram abrikozen
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 250 gram boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 325 gram bloem
- 2 theelepels kaneel
- zout
Instructies
- Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar.
- Vet een lage taartvorm met een doorsnee van 26 cm in.
- Klop in een kom 100 gr boter met 100 gr basterdsuiker en een snufje zout in ± 5 minuten tot een romig en crèmekleurige massa.
- Klop er één voor één de eieren door en schep er luchtig 100 gr bloem door.
- Schep het deeg in de vorm, strijk het over de hele bodem uit en verdeel er het abrikozenmengsel over.
- Doe 225 gr bloem, 150 gr suiker en de kaneel in een kom en snijd er 150 gr koude boter in kleine stukjes door.
- Wrijf dit mengsel met de vingers tot een kruimelig deeg en strooi de kruimels over de abrikozen.
- Bak de vlaai in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.