Abrikozenkruimelvlaai

Abrikozenkruimelvlaai

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram abrikozen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 250 gram boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 325 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • zout

Instructies

  • Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar.
  • Vet een lage taartvorm met een doorsnee van 26 cm in.
  • Klop in een kom 100 gr boter met 100 gr basterdsuiker en een snufje zout in ± 5 minuten tot een romig en crèmekleurige massa.
  • Klop er één voor één de eieren door en schep er luchtig 100 gr bloem door.
  • Schep het deeg in de vorm, strijk het over de hele bodem uit en verdeel er het abrikozenmengsel over.
  • Doe 225 gr bloem, 150 gr suiker en de kaneel in een kom en snijd er 150 gr koude boter in kleine stukjes door.
  • Wrijf dit mengsel met de vingers tot een kruimelig deeg en strooi de kruimels over de abrikozen.
  • Bak de vlaai in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Limburg