Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 l water
- 200 g suiker
- 1 kg abrikozen
- 2,5 dl slagroom
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 150 g suiker
- 15 g gelatine
- 2 eetlepel(s) kirsch
Instructies
- Rasp de citroen en pers deze uit.
- Was de abrikozen, halveer ze en bewaar 2 helften voor de garnering.
- Doe het water, het citroenrasp en -sap in een pan en voeg de suiker toe.
- Laat dit 12 minuten koken.
- Leg de abrikozen in de siroop en bedek ze met bakpapier en een bord, zodat ze onder de siroop blijven.
- Pocheer ze 10 minuten.
- Zeef de abrikozen en bewaar 1,25 deciliter vocht.
- Pureer de abrikozen in de keukenmachine of blender.
- Er moet ongeveer 750 gram overblijven.
- Klop de slagroom halfstijf.
- Klop in een pan de eieren, de eidooiers, de abrikozenpuree en de suiker los en verwarm dit tot net tegen de kook aan.
- Zet de pan in een kom met ijs en roer het geheel lauw.
- Week de gelatine en los deze op in het achtergehouden abrikozenvocht.
- Meng de gelatinemassa door het abrikozenmengsel en voeg de slagroom en de kirsch toe.
- Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Stort de vorm op een plateau en garneer de mousse met de apart gehouden abrikozen.