Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 pakjes vanillepuddingpoeder om te koken, eetlepel voor 50 ml melk
- 200 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 10 plakjes bladerdeeg 450 g
- boter om in te vetten
- bloem voor het werkvlak
- 12 abrikozen
- vershoudfolie
- poedersuiker
Instructies
- Breng 100 ml melk met de vanillesuiker en het puddingpoeder.
- Breng de slagroom en de rest van de melk aan de kook.
- Haal even de pan van het vuur en roer het aangemaakte puddingpoeder door de melk, breng
- vervolgens het geheel weer aan de kook.
- Klop het eigeel in een kom met een beetje hete pudding, roer het eimengsel door de rest van
- de pudding.
- Dek de pudding af met folie en laat afkoelen.
- Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar in ca. 10 minuten ontdooien.
- Beboter een muffinblik (voor 12 stuks).
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun
- uit.
- Steek cirkels met een doorsnede van 11 cm uit het deeg.
- Beleg de holtes met het deeg en druk het een beetje aan.
- Was de abrikozen, dep ze droog, halveer ze en verwijder de pit.
- Verdeel de pudding over de holtes van het bakblik.
- Leg er op elk 2 abrikozenhelften.
- Bak de taartjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225ºC.
- Laat de gebakjes kort afkoelen, haal ze uit het muffinblik en laat ze volledig afkoelen.
- Bestuif ze met poedersuiker (het lekkerste om te eten zijn ze als ze direct uit de oven komen).