Abrikozenroomgebakjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 pakjes vanillepuddingpoeder om te koken, eetlepel voor 50 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 10 plakjes bladerdeeg 450 g
  • boter om in te vetten
  • bloem voor het werkvlak
  • 12 abrikozen
  • vershoudfolie
  • poedersuiker

Instructies

  • Breng 100 ml melk met de vanillesuiker en het puddingpoeder.
  • Breng de slagroom en de rest van de melk aan de kook.
  • Haal even de pan van het vuur en roer het aangemaakte puddingpoeder door de melk, breng
  • vervolgens het geheel weer aan de kook.
  • Klop het eigeel in een kom met een beetje hete pudding, roer het eimengsel door de rest van
  • de pudding.
  • Dek de pudding af met folie en laat afkoelen.
  • Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar in ca. 10 minuten ontdooien.
  • Beboter een muffinblik (voor 12 stuks).
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun
  • uit.
  • Steek cirkels met een doorsnede van 11 cm uit het deeg.
  • Beleg de holtes met het deeg en druk het een beetje aan.
  • Was de abrikozen, dep ze droog, halveer ze en verwijder de pit.
  • Verdeel de pudding over de holtes van het bakblik.
  • Leg er op elk 2 abrikozenhelften.
  • Bak de taartjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225ºC.
  • Laat de gebakjes kort afkoelen, haal ze uit het muffinblik en laat ze volledig afkoelen.
  • Bestuif ze met poedersuiker (het lekkerste om te eten zijn ze als ze direct uit de oven komen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland