Acar Bawang Kuning
gele ui
Equipment
- glazen pot met schroefdeksel
Ingrediënten
Instructies
- Schil de sjalotten goed, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
- Neem een glazen pot met schroefdeksel, maak deze van binnen goed schoon met heet water en doe de uitgelekte sjalotten erin.
- Doe de overige ingrediënten in een pan en zet dit op het vuur.
- Breng dit drie keer aan de kook en giet dan de inhoud over de sjalotten.
- Laat dit afkoelen, sluit dan pas de pot goed af.
- Om de glazen pot sneller af te koelen neemt u een ruime schaal, bak of pan.
- Zet hierin de warme glazen pot en doe in de schaal, bak of pan koud water.
- Als dit water lauw wordt, kunt u dat steeds herhalen met koud water, totdat de glazen pot goed afgekoeld is.
- Laat de acar een of twee dagen in de koelkast intrekken.
- Haal iedere keer met een schone lepel eruit wat u nodig hebt en sluit de pot weer goed af.
Notities / Tips / Wijnadvies
De acar is dan drie tot vier weken houdbaar in de koelkast.