Acar belimbing

zoetzure Indische vruchtjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram belimbings carambola of stervrucht
  • 10 sjalotten
  • 3 rode cabé rode pepers
  • 3 salamblaadjes Indonesische laurier
  • 5 kruidnagel
  • 2 deciliter azijn
  • ½ deciliter water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Haal de kop en staart van de belimbings, was de belimbings en laat ze goed uitlekken.
  • Pel de sjalotten, was de cabé maar laat de steeltjes eraan en halveer ze in de lengte.
  • Maak een glazen pot met deksel goed schoon met heet water en verdeel hierin de blimbings, de sjalotten en de lomboks.
  • Doe de overige ingrediënten in een pan en brang het aan de kook totdat de suiker is opgelost. Giet het hete azijnmengsel in de pot en laat het afkoelen.
  • Sluit daarna de pot goed af en bewaar het in de koelkast.
  • Deze acar is ongeveer één maand houdbaar.
  • Haal wel altijd met een schone lepel of vork eruit wat u nodig hebt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch