Acar belimbing
zoetzure Indische vruchtjes
Ingrediënten
- 500 gram belimbings carambola of stervrucht
- 10 sjalotten
- 3 rode cabé rode pepers
- 3 salamblaadjes Indonesische laurier
- 5 kruidnagel
- 2 deciliter azijn
- ½ deciliter water
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
Instructies
- Haal de kop en staart van de belimbings, was de belimbings en laat ze goed uitlekken.
- Pel de sjalotten, was de cabé maar laat de steeltjes eraan en halveer ze in de lengte.
- Maak een glazen pot met deksel goed schoon met heet water en verdeel hierin de blimbings, de sjalotten en de lomboks.
- Doe de overige ingrediënten in een pan en brang het aan de kook totdat de suiker is opgelost. Giet het hete azijnmengsel in de pot en laat het afkoelen.
- Sluit daarna de pot goed af en bewaar het in de koelkast.
- Deze acar is ongeveer één maand houdbaar.
- Haal wel altijd met een schone lepel of vork eruit wat u nodig hebt.