Acar carambola

stervrucht in zoetzuur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 carambolas
  • 2 rode cabé rode pepers
  • 1 groene cabé groene pepers
  • 2 ui
  • 10 peper
  • 2 deciliter azijn
  • ½ deciliter water
  • 2 salamblaadjes Indonesische laurier
  • 5 kruidnagel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Was de carambolas en snijd ze in 5 of 6 plakken, zo hebt u dan stervormige schijven.
  • Haal de steeltjes van de cabé en verwijder de pitjes.
  • Was ze goed en snijd de cabé in dunne ringetjes. 
  • Pel de uien en snijd deze ook in dunne ringen. 
  • Maak een glazen pot met deksel goed schoon met heet water en verdeel hierin de carambolas, de cabé en uien. 
  • Kneus de peperkorrels iets en doe ze in een pan met de overige ingrediënten en breng dit aan de kook totdat de suiker is opgelost.
  • Giet het hete azijnmengsel in de pot en laat het afkoelen. 
  • Sluit de pot goed af en bewaar hem in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze acar is ongeveer twee weken houdbaar. Haal wel altijd met een schone lepel of vork eruit wat u nodig hebt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië