Acar Sayur

groenten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 100 gram bloemkool
  • 1 wortel middelgroot
  • 1 ui
  • 1 mespuntje djahé gember
  • 1 teentje knoflookpoeder
  • 1 mespuntje kerrie
  • ½ stengel sereh citroengras
  • zout
  • 1 suiker
  • 10 deciliter azijn

Instructies

  • Azijn met de kruiden aan de kook brengen.
  • De wortel schillen, wassen en schrapen, kool fijnsnijden, ui fijnsnipperen.
  • Deze groenten toevoegen aan de gekookte azijn.
  • Het geheel weer aan de kook brengen.
  • Even laten doorkoken (1 a 2 minuten), van het vuur nemen en laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met eventueel nog wat suiker en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch