Adobo 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 theelepels verse gember
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • ketjap
  • olie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillontablet
  • 1 ui

Instructies

  • Snijd de kip in stukken.
  • Maak een marinade van de gember, knoflook, ketjap en olie en laat de kip daarin 2 uur
  • marineren.
  • Dep de kip hierna droog en bak hem in wat olie bruin.
  • Voeg de marinade toe en schep het geheel om.
  • Snijd de ui in schijven en leg die op de kip in de pan.
  • Voeg het laurierblaadje en het opgeloste bouillonblokje toe.
  • Leg het deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 2 uur zachtjes pruttelen.
  • Keer de kip regelmatig om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kip