Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 theelepel boter
- ½ rode ui fijngesneden
- zout naar smaak
- 175 gram koolrabi in blokjes
- 175 gram zoete aardappel in blokjes
- 175 gram pompoen in blokjes
- 1 theelepel majoraan
- ½ theelepel gember
- ¼ theelepel kaneel
- 1 eetlepel(s) bosuitjes fijngesneden
- peper versgemalen / naar smaak
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) amandelen
- 1 Spaanse peper fijngesneden / zonder zaadjes
- 1 theelepel suiker
- 25 gram santen geraspte
- koriander fijngesneden
Instructies
- Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui met zout ± 4 minuten.
- Voeg de groenten toe en bak het geheel nog 3-4 minuten.
- Voeg vervolgens de majoraan, de gember, de kaneel, de bosuitjes en peper toe, roer goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten stoven.
- Voeg de bouillon, de amandelsnippers, de Spaanse peper en de suiker toe, breng de soep aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg de geraspte santen en de verse koriander aan de soep toe, roer goed door en serveer direct.