Afrikaanse groentesoep met kokos
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1 theelepel boter
- ½ rode ui (fijngesneden )
- zout (naar smaak)
- 175 gram koolrabi (in blokjes)
- 175 gram zoete aardappel ( in blokjes)
- 175 gram pompoen ( in blokjes)
- 1 theelepel majoraan
- ½ theelepel gember
- ¼ theelepel kaneel
- 1 eetlepel(s) bosuitjes (fijngesneden )
- peper (versgemalen / naar smaak)
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) amandelen
- 1 Spaanse peper (fijngesneden / zonder zaadjes)
- 1 theelepel suiker
- 25 gram santen (geraspte)
- koriander (fijngesneden )
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui met zout ± 4 minuten.
- Voeg de groenten toe en bak het geheel nog 3-4 minuten.
- Voeg vervolgens de majoraan, de gember, de kaneel, de bosuitjes en peper toe, roer goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten stoven.
- Voeg de bouillon, de amandelsnippers, de Spaanse peper en de suiker toe, breng de soep aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg de geraspte santen en de verse koriander aan de soep toe, roer goed door en serveer direct.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept