Agneau des Afrikander
(Afrikaans lam)
Ingrediënten
Instructies
- Pel en ontpit de tomaten.
- Druk ze door een zeef.
- Schil de knoflook.
- Stamp deze samen met de mostrdzaadjes fijn, terwijl u er langzaam een theelepel olie bijvoegt.
- Schil de uien en hak ze fijn.
- Doe de tamatenpulp in een pan, met de wijnazijn, mengsel van knoflook en mostrdzaad, cayennepeper, gemalen zwarte peper, worcestershiresaus en 2/3 van de gehakte uien.
- Voeg er zout en suiker bij.
- Breng aan de kook en laat afkoelen als het heeft gekookt.
- Leg de schijven lam in een schaal en schenk de saus erover.
- Laat ze 2 uur marineren.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Laat de schijven uitlekken en bak ze snel in de hete boter.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm.
- Snij de selderij in kleine reepjes.
- Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
- Doe de groente met de rest van de uien in de braadboter van het vlees en laat zachtjes smelten.
- Voeg de marinade toe en de room.
- Laat nog 5 minuten onder zachtjes roeren koken.
- Leg de plakken vlees terug in de saus.
- Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken.
- Leg alles op de dienschaal en serveer.