Ajam besengèk ala Kon. Marine

kip in pikant gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote kip in 4 stukken
  • 4 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 4 geraspte kemrienoten
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel laos
  • dl water
  • 1 eetlepel javaanse suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 stukje santen van 2 cm
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie en bak de stukken rondom mooi bruin. Wrijf de ui, knoflook, sambal, kemirie, djinten,
  • ketoembar, laos en wat zout fijn in een vijzel. Voeg het kruidenmengsel, water, suiker en santen toe
  • aan de stukken kip. Roer alles goed door een en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, leg
  • een deksel op de pan en laat de stukken kip ca. 45 min. zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Roer het
  • citroensap vlak voor het opdienen door het stoofvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië