Ajam boemboe idjoe
groene kip uit Padang
Ingrediënten
- 1 kip van 1 à 1½ kg
- 1 eetlepel(s) olie
- ¼ liter water
- 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 5 kemiries gepofte
- 5 groene lomboks ontpitte en fijngesneden
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- ½ theelepel koenjit
- 1 spriet sereh
- zout
Instructies
- Snijd de kip in grove stukken.
- Wrijf uien, lomboks, kemiries, laos, djahé, koenjit en zout samen tot een brij en fruit dit in de olie tot de uien geel zijn.
- Voeg er dan het water, sereh en stukken kip bij.
- Kook alles tot de kip gaar is en de bouillon tot de helft ingedampt is.
Magnetron:
- Verwarm in een magnetronschaal van 2 liter 2 eetlepels olie onafgedekt 1 min. op 100%.
- Roer er de kruidenbrij door en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Leg de kip erop en voeg 1 dl water toe.
- Maak de kip afgedekt in 20 à 22 min. gaar op 70%.