Ajam boemboe idjoe

groene kip uit Padang
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 à 1½ kg
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ¼ liter water
  • 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 5 kemiries gepofte
  • 5 groene lomboks ontpitte en fijngesneden
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djahé
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 spriet sereh
  • zout

Instructies

  • Snijd de kip in grove stukken.
  • Wrijf uien, lomboks, kemiries, laos, djahé, koenjit en zout samen tot een brij en fruit dit in de olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg er dan het water, sereh en stukken kip bij.
  • Kook alles tot de kip gaar is en de bouillon tot de helft ingedampt is.

Magnetron:

  • Verwarm in een magnetronschaal van 2 liter 2 eetlepels olie onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Roer er de kruidenbrij door en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Leg de kip erop en voeg 1 dl water toe.
  • Maak de kip afgedekt in 20 à 22 min. gaar op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië