Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 hele kip 1½ kg.
- 6 eetl. gekruide ketjap
- 1 theel. zout
- 1 eetl. suiker
- 1 theel. djinten
- 1 theel. ketoembar
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 stukjes kentjoer
- 1 mespunt trassi
- 2 eetl. olie
Instructies
- De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen.
- De kip afspoelen en laten uitlekken.
- De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie.
- De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan.
- De oven voorverwarmen – gas op 4 – 5 en elektrisch op 200 ºC – en op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.