Ajam kerrie
kip in gekruide kerriesaus
Ingrediënten
- 1 kip van 1 kg
- 2 grote uien fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepel(s) kerrie
- 50 gram margarine
- 40 gram bloem
- zout
- peper
- peterselie
Instructies
- Trek een halve liter bouillon van de kip met de ui, peterselie, zout, peper en laurier (niet alle ui gebruiken).
- Is de kip gaar, de pan van het vuur.
- Haal de kip eruit en pluk ze in kleine stukjes vlees en leg het apart op een schaal.
- Zeef vervolgens de bouillon en houd die bij de hand.
- Fruit in wat margarine de knoflook, de overgebleven ui en de kerrie totdat de uien bruin zijn.
- Voeg dan de bloem toe en roer er de bouillon doorheen.
- Laat dit op een klein vuur een dikke saus worden.
- Daarna kan de uitgeplozen kip erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op bij witte rijst.