Ajam (kip) Ketjap a la Sandra uit de slowcooker.

Ajam Ketjap a la Sandra uit de slowcooker.

Aantal porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kilo kipdijfilet in grove stukken gesneden)
  • 1 ui of 2 tot 3 kleintjes, gesnipperd
  • 1 grote rode peper klein gesneden
  • 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 8 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) rode wijn azijn
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • ½ eetlepel(s) sambal manis
  • 1 eetlepel(s) gemberpuree
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup gold Brown of honing
  • 1 eetlepel(s) Greensweet stevia Brown of bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel komijn zaad ik had de NIET gemalen versie
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 3 eetlepel(s) sesamzaadjes
  • 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • verse zwarte peper
  • bloem
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de kipblokjes met flink peper, zout en de bloem.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar.
  • Doe alles in de slowcooker en zet 4 uur op low.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wij hebben het 1 dag gegeten met Surinaamse bami en pittige sperzieboontjes en de tweede dag heb ik de kip in een pan ge-roerbakt en op pistoletjes gegeten met satésaus en gebakken uitjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Indonesië