Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kilo kipdijfilet in grove stukken gesneden)
- 1 ui of 2 tot 3 kleintjes, gesnipperd
- 1 grote rode peper klein gesneden
- 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 8 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) rode wijn azijn
- 2 eetlepel(s) limoensap
- ½ eetlepel(s) sambal manis
- 1 eetlepel(s) gemberpuree
- 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup gold Brown of honing
- 1 eetlepel(s) Greensweet stevia Brown of bruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel komijn zaad ik had de NIET gemalen versie
- 1 theelepel korianderzaad
- 3 eetlepel(s) sesamzaadjes
- 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
- verse zwarte peper
- bloem
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- zout
Instructies
- Bestrooi de kipblokjes met flink peper, zout en de bloem.
- Meng alle ingrediënten met elkaar.
- Doe alles in de slowcooker en zet 4 uur op low.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij hebben het 1 dag gegeten met Surinaamse bami en pittige sperzieboontjes en de tweede dag heb ik de kip in een pan ge-roerbakt en op pistoletjes gegeten met satésaus en gebakken uitjes