Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kip
- 2 paprika
- 400 gram ananas uit blik
- arachideolie
Voor de saus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- arachideolie
- ketjap manis
- sambal manis
- limoen
- basterdsuiker
- maizena
- water
Instructies
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
- Laat de ananas uitlekken.
- Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
- Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
- Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
- Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
- Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
- Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
- Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
- Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
- Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
- Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
- Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer met bami of witte rijst.