Ajam ketjap met ananas

Ajam ketjap met ananas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kip
  • 2 paprika
  • 400 gram ananas uit blik
  • arachideolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • arachideolie
  • ketjap manis
  • sambal manis
  • limoen
  • basterdsuiker
  • maizena
  • water

Instructies

  • Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
  • Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
  • Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
  • Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
  • Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
  • Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
  • Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
  • Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
  • Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
  • Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer met bami of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters